ANDRÉ, AVALONS RESTAURANG OCH BARS ANSIKTE UTÅT OCH HANS FAVORITER
André Elmberg är mannen bakom restaurangen och baren på Avalon Hotel i Göteborg. Som expert på krogvärlden delar han med sig av sina bästa tips – både vad gäller Avalon och andra guldkorn i Göteborg. Låt oss ta en närmare titt på vad André har att säga!
Hej André! Kan du berätta lite om dig själv och vad du gör på Avalon?
Jag är Food and Beverage Manager på Avalon Hotel i Göteborg. Mitt arbete täcker verkligen typ allting, från att vara vaktmästare och hovmästare till allmän chef, psykolog och ledare. Jag har en passion för resor och har inte haft en semester i Sverige på över tio år.
Vad gör Avalon unikt?
Det är framför allt den fantastiska personalen, den genomtänkta designen, konsten och atmosfären. Vi har ett riktigt härligt team där många har jobbat här länge, inklusive mig själv som har varit här i 11 år. Många kollegor har varit här över åtta år, vilket skapar en trygg och trevlig arbetsmiljö.
Ryktena säger att Avalon serverar Göteborgs bästa räkmacka. Vad är hemligheten bakom den?
Det stämmer! Hemligheten ligger i ett riktigt gott bröd, som vårt maltbröd, och naturligtvis fantastiska räkor. Vi provsmakade tio olika sorters räkor innan vi bestämde oss för den perfekta smaken. Det visade sig att den bästa räkan också var den dyraste, men ibland får man vad man betalar för!
Hur ser ett perfekt besök på Avalons restaurang och cocktailbar ut?
Börja med en eller två cocktails i baren. Sen kan du njuta av en Champagne och löjromstoast följt av en varmrätt tillsammans med ett fint vin från vår källare. Avsluta gärna med en Espresso martini för en komplett upplevelse.
Berätta om er nya drinkmeny! Hur tänkte ni när ni skapade den?
Nu under sommaren ville vi fokusera på lättillgängliga smaker som alla kan njuta av, samtidigt som de är tillräckligt sofistikerade för att representera vår cocktailbar. På höst och vinter dyker vi djupare och skapar lite mer nördiga drinkar som passar säsongen.
Har du ett favoritrum på Avalon?
Absolut, rum 22 – Deluxe Panorama-rummet på sjätte våningen med utsikt över Kopparmärra på Kungstorget. Det är verkligen en härlig upplevelse!
När är bästa tiden att besöka Avalon?
Jag tycker att vintertid är mysigast. Då tänds alla ljus, vilket gör restaurangen extra hemtrevlig. Det är också ett fantastiskt ställe för people-watching när du sitter här och ser folk passera förbi utanför.
André, vilka andra ställen i Göteborg rekommenderar du förutom Avalon?
Bov discobar här i götet, Fae på Lindholmen – en kinesisk restaurang, och Bruno cocktailbar är också riktigt bra. Cadierbaren i Stockholm går också inte av för hackor.
Vilken kändis skulle du vilja laga mat till? Jag är egentligen inte så intresserad av kändisar, men om Anthony Bourdain fortfarande hade varit vid liv, hade det varit en ära att laga mat åt honom.
Vilken är den bästa restaurangen eller cocktailbaren du har besökt?
Noma, utan tvekan. Jag har varit där två gånger och det var helt fantastiskt. Cadierbaren i Stockholm är också ett favoritställe, och Little Red Door i Paris är en av de bästa cocktailbarerna jag har besökt.
This or that
Svensk eller napolitansk pizza?
Svensk.
Svit Vallgatan eller Svit Kungsgatan?
Svit Kungstorget.
Förrätt eller efterrätt?
Förrätt.
Stort tack, André!